Summer Meet

 

Glada Hudik Summer Meet en av de bästa i Sverige

 

Grattis till den fina topplaceringen i omröstningen på www.crusingsverige.se Hudiksvall. Er cruising är omtalad sedan ett decennium. 

Nu är hela evenemanget topplistat och flytten 2017 från kajen till idrottsanläggningen Glysis blev en kanonhit.  

Krantz Challenge är huvudnumret dagtid under lördagen.  Glysisvallen fylldes direkt med bilar och folk.

Området är helmysigt med grönområden, vatten, kuperade strövområden, marknadsytor och färdiga faciliteter.

Ett klart lyft och en fjärdeplats bland Sveriges bästa träffar på Cruisingsverige.

Ladies Run
Idag skall det handla om Krantz Challenge men vi kan inte gå förbi fredagens fantastiska stadsfyllare, Ladies Run!

Hör på. Ladies Run Hudikversionen är Sveriges bästa!

Hela gågatan full när starten går och smockat när hjältarna i nylon och eyliner går i mål i hamnen.

Alltså dessa damer!! Så roliga, så smarta, så underhållande och så härliga att se och följa.

150 nostalgiskt prydda damer i partyläge med sina fordon är ett rus genom staden.

Hälsingebrudarna gör det bäst av alla. GÅ OCH SE ETT LADIES RUN HUDIK.

Ladies Run är på fredagen. Jag har förresten inte sett något bättre i USA heller.  Världsbäst!

Prisutdelare var Elina Foander från Hudiksvall som till på köpet kom i egen entusiastbil. En 1963 Opel Rekord Olympia som hon övertog efter morfar för fyra år sedan. Morfadern hade haft den i 20 år men mest garagerad. Kul uppdrag, sade Elina som är i Australien när du läser detta.

Smockat som vanligt och folk står i sju led bakom varandra.
Vi såg familjer med kaffe och tårta till bords vid staketet.

Krantz Challenge är en familjetrivselstund där hela högen är engagerade i vilken bil som skall vinna omröstningen i publiken.

Högt tempo, mycket skratt, rykande rockmusik och de vackraste bilar som rör sig framför publiken.

Amazonen var en av de ruskigaste vi sett. Så fruktansvärt välbyggd och preppad. Kvaliteten var hög och detta hade lika gärna kunnat vara finalen.

Allt beror på dagens sammansättning av publik eftersom publiken är domare.  Gävert vidare med sin helsnygga, kompressormatade blå Chevrolet från 1957.

Vidare i tävlingen och glada miner från  Nova och Jonas Gävert.

Mycket show. Brudarna är starka i Krantz Challenge.

Alltid något nytt i Krantz Challenge. Domare frågas ut och belönas. Mycket bus.

Ronja ville ha körkortet till Krantz Challenge. Patrik Frank är hemma i Hudik men bor i Norge för tillfället. Sanna Hedberg och Ronja Aspås från Bergsjö tillsammans med barnen Marlene 3år och Texas 6år rymdes alla i den stora Chrysler Newport caben från 1964 där Krantz&Krantz CD går på repeat hela sommaren fick vi veta.

Ägare är Robert Hedberg som låter döttrarna Ronja och Sanna glänsa. Patrik har tvättat hela dagen. Ronja tog lappen för tre veckor sedan. Målet var att köra på Krantz Challenge. Gick ju kanon Ronja !!!

32 bilar startar som via lottning möts två och två. En går vidare. 32 blir 16.  Dessa 16 lottas mot varandra i en ny omgång och blir 8.
2017 blev dessa bilar de åtta bästa. Hit vill alla tävlande nå. Här belönas man med pokal innan slutspelet börjar och kampen hårdnar om vem som står ensam kvar på toppen i slutet.  Välkommen till Chevaland.  Från vänster högst upp:  Niklas Hansen 1955 Chev, Rolf Eliasson 1958 Chev, Ronny Rösnäs 1970 Dodge, Jonas Gävert 1957 Chev, 1938 Chev, (namnet borttappat tyvärr) Pontus Svensson 1953 Chev, Daniel Collin 1959 Chev och Beatrice Berntsdotter 1959 Chev.  Kan du ta ut vinnaren redan nu?

Slutspelet. Nu ökar allting. Vem ska vi haaa! Beatrice Berntsdotter, Stockholm vinkar till publiken efter vinsten.

Emelie Block, Sundsvall kom med pojkvännen Joel Sundberg. Kirre Viberg skötte röstspaden och Camilla Viberg spanar in tävlingsbilarna. Vi är för fega för att tävla, sade Sundsvallarna som även var i Härnösand helgen innan och kollade.  Supertrevligt detta. Vi stannar flera dagar och bor på Stadshotellet. Krantz Challenge är verkligen underhållande.

Chevorna trummar på i kvarten.

Krantz informerar om sponsorerna. Utan dom, ingen tävling.   Ett fantastiskt gäng att gynna nästa gång du handlar.

PARTY !!! 

Svägerskorna Monica Alfredsson, Njutånger och Carina Blomquist, Värmland hade en kanondag. -Detta är bara en gång om året och det är toppen. Ikväll blir det cruising i Monicas Buick -58.

Partygänget till höger vet de inget om – ännu- men kvällen är lång och allt kan hända.  Apropå det. Patrik Björk, Iggesund är här för att han gillar Ford Mustang, sol och rockabillybrudar. Christian Jervström, Hudiksvall gillar patina, rost och skrot medan Oscar Wiklund slungar iväg en blå röst från liggande.

-Jag har bott i Stockholm i fyra år men där finns inget som Summer Meetveckan i Hudik, säger han. Ju äldre ju bättre säger han och glidare vinner över muskler.  Fantastisk grej detta som sätter Hudik på happeningkartan. 

FINAL! Här kommer dom. De som bara vunnit och vunnit hela tiden. Två kvar. NU skall det avgöras. Vem vinner 3000 kronor , varor från Turtle Wax för ytterligare 1000kr, dubbla hotellövernattningar i Rättvik samt plats i Superfinalen där med chans att bli Norrlands Populäraste Bil och vinna 10.000 kronor.

 

Och vinner göör.

BEATRICE BERNTSDOTTER !!!  Ja, alltså glädjescenerna innehåller det mesta. Vi har sett allt från glädjefnatt, höga hopp, brottning med prisutdelerskan, kramar, tårar och vrål.

Detta är inte klokt!  Impalan vann alltihopa!!

Tvåan Pontus Svensson anfalls med stora famnen.

Kram och puss på kinden och priser och pokaler och . . .

. . . fotografer och vänner och lokaltidning och . . .  GRATTIS till en dag i solen, trevligt event och vinst med finbilen.

Beatrice Berntsdotter med sonen Nicke  som förste gratulant.

Vinnarbilen Impala 1959 importerades för nio år sedan från Ohio. Då var den gammal och trött men nu är framvagnen riven och har återuppstått med elektrisk servo, skivbromsar och dubbla bromskretsar. Säkerhet gäller. Vi åker överallt med bilen.

Den ska användas. Gotlands vita grus och glass och dricka, allt kladdar vi med men det går ju att tvätta och putsen räckte till vinst ändå.

-Detta var den värsta pärs jag varit med om. Jag var lika nervös som när jag var Gotlands Lucia och skulle läsa tolv verser i mikrofonen.  Åsså, vinner vi !!!
Glädjen gick att ta på i gänget.

Krantz Challenge 2018 är lördagen den 21 juli. 

Text och bild: Lars-Åke Krantz, WORLDKUSTOM.com

 

 

 

2017 – Summer Meet featuring Krantz Challenge på lördag under Summer Week v. 29 – 2017

 

Krantz-Challenge-hudik-2015

NY MYSIGARE PLATS Hudiksvall lördagen 22 juli !!
Tidigare års plats, Kajen (ovan), var suverän med närheten till centrum men NYA STÄLLET idrottsarenan GLYSISVALLEN är också det inne i stan och helmysigt, med mera gräs, lummigare, vackrare.  Glada Hudik Summer Week  med många liveband på kvällarna, gatukrogar, spontancruising, med LADYS RUN på fredagen, som är det bästa jag sett för övrigt, toppar med Krantz Challenge på lördagen och södra Norrlands största cruising på kvällen. En skola i hur man har kul på vischan fast i stan. YEAHH !

Text och bild: Lars-Åke Krantz, WORLDKUSTOM.com